У листопаді на Буковині подорожчали молоко, яйця та цукор

18.11.2013

food-1_800x800Завідувач сектору у Чернівецькій області Державної інспекції України з контролю за цінами Денис Волощук повідомив про стан цінової ситуації в області.

Зокрема, як зауважив посадовець впродовж жовтня – першої половини листопада цінова ситуація продовольчих товарів на підприємствах торгівлі характеризувалася підвищенням цін на молокопродукти, яйця курячі та цукор-пісок.

Водночас, за словами Дениса Волощука, знизилися середні рівні роздрібних цін на борошномельну продукцію, крупи, м’ясопродукти та олію соняшникову. Так, середній рівень роздрібної ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку знизився на 4,8%, макаронні вироби – на 0,9%, крупу манну – на 1,7%, рис – на 3,1%, свинину – на 4%, птицю – на 0,8%, олію соняшникову – на 3,4%.

«На підставі даних моніторингу можна відзначити, що роздрібні ціни на овочі в Чернівецькій області нижчі або ж на рівні їх значень по Україні. Зокрема, за цінами на картоплю та цибулю область займає 13 та 7 місця по Україні відповідно», – відмітив Денис Волощук. В краї на фоні інших регіонів України, за словами посадовця, нижчі за середні рівні роздрібних цін на підприємствах торгівлі ціни на крупу манну, свинину, птицю, ковбасу варену І ґатунку, молоко, сметану, яйця курячі та сіль. Відповідно до цих позицій область займає 1-11 місця серед інших регіонів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи