У чернівецькому “Вернісажі” проходить виставка Якова Гніздовського

18.11.2013
художник Яків Гніздовський

художник Яків Гніздовський

14 листопада у Центрі культури «Вернісаж» відбулося відкриття ювілейної виставки члена Чернівецької обласної організації Національної Спілки художників України Якова Івановича Гніздовського, яка присвячена 70-річчю від дня народження художника, інформує сектор інформації та зв’язків з громадськістю міськради.

На вернісажі виступили художники Іван Гордіца, Іван Салевич, Володимир Сизов, Штефан Пержан, директор Центру культури «Вернісаж» Лариса Канюка .

Гостей виставки вітала керівник оперної студії Центрального палацу культури, викладач училища ім. С.Воробкевича Інга Міцан, яка виконала вокальні твори «Ой візьму відерце» А.Кос-Анатольського та українську народну пісню у обробці О.Герасименко «Ой я знаю, що гріх маю». Їй акомпанувала концертмейстер Юліана Литвинюк.

 

Довідково:

Яків Іванович Гніздовський  народився 13 жовтня 1943 року в с. Пилипче, Борщівського району Тернопільської обл. Навчався в Чернівецькому художньому училищі №5. Жив і працював в Казахстані. Поступав у Московське Строгановське вище художньо-промислове училище. З 1986 року проживає в Чернівцях. У 2005 році увійшов до складу Чернівецької обласної організації Національної Спілки художників України.

Творчий доробок митця обіймає всі малярські жанри – портрет, натюрморт, пейзаж, які виконані в техніці олійного живопису та графічних техніках. Художник звертається до образу людини, відтворюючи у своїх портретах багатство смислових і чуттєвих станів. Це зображення видатних діячів української історії і культури – Степана Бандери, актора Івана Миколайчука, співака Павла Дворського; портрети сучасників, однодумців, художників – І. Онуфреїва, Р.Стратійчука, Ю.Шабаніна, І.Антипова, В.Паніна; чудові портрети родини митця – «Різдвяний портрет дружини художника», «Сестра Ганна», «Катерина». Художник любить писати натюрморти, створюючи численні квіткові композиції, – «Іриси», «Піони», «Бузок», «Мальви», «Троянди», «Калина».

Творча біографія художника багата на виставкову діяльність, він учасник багатьох міжнародних, всеукраїнських та обласних виставок.

img_6990 img_7003

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини