“Опора” на Таймсі. Невідомі рекорди Яна Табачника, Фищук забув про фінанси, але пам’ятає про Голодомор, Пишний опікується метадоном ті інш. дива (ч1)

18.11.2013

Діяльність буковинських депутатів, на жаль, більш ретельно відстежують київські громадські активісти, аніж буковинські. Хоча лоігчно було б – навпаки. Відома громадська організація ” Опора” проводить цікавий моніторинг депутатської діяльності.

Першим вражаючим фактом, який привернув нашу увагу, що Ян Табачник за останню каденцію не мав жодного проекта, жодного звернення, жодного виступу, але при тому має максимальну кількість помічників – 28(максимум дозволеного і рекорд Ради). Все це ( і відсутність діяльності і, одночасно, кількість помічників), звісно, виглядає феноменальним рекордом.  Що цікаво, Ян Петрович жодного разу не проголосував- “проти” (з будь-яких питань). Ще один рекорд.   Це, очевидно, принципово. І одна з причин успіху Яна Петровича у житті. Вчіться, молоде покоління.   Якщо щось не так – Ян Петрович просто не голосує. Ця успішна стратегія  дозволяє йому триматися на плаву завжди і активно обговорювати ” які ж лизуни – журналісти” . Інфографіка  ” Опори” (зображення збільшуються “кліком”)

табачник

Цікаво, до речі, що заонопроекти чи пропозиції, які буковинські депутати все ж подають   часто не мають ніякого зв’язку, ані з передвиборчими обіцянками, ані з профілем роботи.

 Олександр Фищук за час роботи в парламенті подав всього дві проекти постанови: Про відзначення 600-річчя заснування міста Кіцмань Чернівецької області та Про утворення «Електронного архіву Голодомору» (спільна ініціатива депутатів Буковини, Бурбака М., Федорука М. та Фищука О.).  Хоча, якщо пригадати, він обіцяв надати місцевим пропускним пунктам «Красноїльськ» та «Руська» Чернівецької обласної митниці статусу міжнародних, встановити законом перелік медичних послуг, які надаються безкоштовно, збільшити фінансування робіт із забігання повеням в окрузі, а також завершити будівництво доріг та мостів, які були зруйновані під час повеней у 2008 та 2010 роках.

Як зазначає ОПОРА, обидві подані Фищуком постанови не мають жодного відношення до роботи Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, членом якого є Олександр Фищук.

фищук

 

Однак, деякі буковинці просто фонтанують ідеями. Андрій Пишний, який від початку своєї депутатської діяльності у ВР подав 32 (!) ініціативи.

Серед них: внесення змін до Державного бюджету на 2013 рік (Пишний запропонував зменшити видатки на утримання народних депутатів ); пропозиція скоротити штатну чисельність правоохоронних органів (Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України) ; проект закону про відкритість використання публічних коштів; встановлення заборони на використання синтетичних наркотиків метадону гідрохлориду і бупренорфіну гідрохлориду в замісній підтримувальній терапії та багато інших. Цікаво, що  і тут депутати займаються речами достатньо далекими від профілю їхньої діяльності. Наприклад, що може знати Пишний про метадон і бупренорфін? Очевидно, достатньо, щоб вирішувати цю проблему на державному рівні.

 Пишний виступив також і з соціальними ініціативами, зокрема, запропонував виплачувати багатодітним матерям щомісячне утримання віж держави у розмірі прожиткового мінімуму

пишний

Доволі активним депутатом є Бурбак Максим Юрійович. Доволі цікаво, що нещодавно він подав законопроект на підтримку сімейного бізнесу

 (далі буде)

 підготувала Діонісія Кернична

 

Коментарі
  • Что конкретно сделал ты, проедая народные деньги?
    А ведь эти деньги могли пойти на помощь больным
    детям.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини