“Москва-Софія” також їхатиме через Молдову

18.11.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТранзитний рух через Молдову стосуватиметься не тільки потяга “Київ — Чернівці”. Спрощеним маршрутом піде потяг “Москва — Софія” та потягии інших сполучень, для яких такий маршрут зручніший, повідомляє molbuk.ua з посиланням на голову Чернівецької ОДА Михайла Папієва.

Зокрема, він зазначив, що міністр транспорту Молдови назвав підписання відповідної угоди “проривом у міждержавних стосунках”.

Однак, корнкретної відповіді на питання, з яких чисел потяги підуть через територію сусідньої країни, поки надати не може. За словами голови ОДА, це пов’язано із тим, що питання має бути вирішене на рівні Верховної Ради, бо це стосується багатьох областей України.

“Це стосується не тільки потягу “Чернівці — Київ. Питання розглядається комплексно. Це стосується і проходження за аналогічним маршрутом потягу “Москва — Софія”. Також вантажних перевезень. Йде мова про проходження потягів без митних та прикордонних оформлень, а тільки огляду. Однак, оскільки мова йде про потяги з усіх областей України, це питання має бути погоджене і вирішене на рівні Верхавної Ради,” – сказав Папієв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи