Чернівецький олійно-жировий комбінат за добу переробляє 500 тонн насіння соняшнику

18.11.2013

35af9e77e64fa249df3ba76a3ba644c2_maslo_miniНа Україну припадає 25% виробництва соняшникової олії у світі. На Буковині на цю галузь працює Чернівецький олійно-жировий комбінат, який за останні роки збільшив виробничу потужність більш, ніж на 20%, повідомляє ЧДТРК.

Олійний завод був збудований на Буковині ще 1928 року. Успішно працював до кінця 90-х років минулого століття. Економічні негаразди початку незалежності теж не оминули це підприємство. Та сьогодні Чернівецький олійно-жировий комбінат є однією із основних виробничих одиниць цієї галузі в області. Нині тут працює 500 людей, середня заробітна плата – 2800 гривень. Потужність переробки насіння соняшнику – до 500 тонн на добу. За девять місяців нинішнього року на комбінаті переробили 37 тисяч тон соняшнику та 17 тисяч тонн ріпаку. Проте виникла проблема транспортування готової продукції залізницею.

Крім того, соняшник з буковинських полів тут майже не переробляють , а завозять з Центральної України. Тому нині основне завдання залучити і місцеву сировинну базу, можливо і шляхом кооперацію виробника та переробника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини