Збірна України з карате серед молоді (де багато буковинців) вперше в історії увійшла до 10 найсильніших команд планети

12.11.2013
На фото Валерій Чоботар

На фото Валерій Чоботар

Найвдаліше серед українців на VІІІ Чемпіонаті світу серед молоді, юніорів та кадетів 2013 р. В Іспанії виступив чернівчанин Валерій Чоботар. Представник чернівецького спортклубу «Лідер» (тренери – Олександр Пікулін, Андрій Лазоренко) єдиної поразки зазнав у двобої з майбутнім призером з Росії, повідомляє sportbuk.com.

Збірна України серед молоді до 21 року, юніорів та кадетів вперше в історії українського карате увійшла до 10 найсильніших команд планети на 8 Чемпіонаті світу серед юніорів та кадетів, який проходив 7-10 листопада 2013 року в м. Гвадалахара (Іспанія). Всього в змаганнях прийняло участь 1 335 атлетів з 100 країн.

Такий результат був досягнутий завдяки вдалим виступам жіночої частини збірної. Одеситка Зарецька Ірина тріумфувала в категорії юніорки -59 кг, ставши першою чемпіонкою світу з карате в Україні. На шляху до фіналу  Ірина впевнено перемогла спортсменок з Нової Зеландії, Португалії, Мексики, Тунісу та Єгипту. У фіналі Зарецька не залишає шансів представниці Японії MORIGUCHI і з рахунком 5:2 завойовує золото для збірної України.

В категорії +54 кг серед кадеток до фіналу також добралася представниця Києва Сірош Єлизавета, успішно подолавши сито попередніх поєдинків з спортсменками з Хорватії, Алжиру, Шотландії та Тунісу. У фіналі Ліза зустрілася з німкенею KNEER. Результат – срібна медаль Чемпіонату світу.

Каратистка Ганна Крещенко (юніорки) зупинилася за крок до медалі, посівши 7 місце. Аня в чвертьфіналі поступилася представниці Японії, а в боротьбі за бронзу програла спортсменці з Сербії.

Кращим в чоловічій команді був Валерій Чоботар з Чернівців. В категорії 18-20 років, -78 кг Валерій, подолавши опір атлетів з Конго та Японії, в напруженому поєдинку поступився спортсмену з Росії 2:3. В результаті росіянин став третім, а Чоботар не потрапив до числа призерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини