Студенти та молоді науковці БДМУ вже зробили собі ім’я у Німеччині, Нідерландах та Польщі

12.11.2013
Учасники Міжнародної медико-фармацевтичної конференції студентів і молодих вчених (2013рік)

Учасники Міжнародної медико-фармацевтичної конференції студентів і молодих вчених (2013рік)

У Буковинському державному медичному університеті успішно функціонують Студентське наукове товариство та Рада молодих вчених. Перше об’єднує студентів, які поряд із успішним навчанням мають потребу та знаходять час і для наукових досліджень у наукових гуртках. Загалом, понад 1200 студентів займаються у 50 гуртках, у тому числі англійською мовою.

Товариство молодих вчених складається із науковців, що вже закінчили медичний університет, та ще не досягли 35-річного віку, розповідає заступник Голови ради молодих вчених БДМУ Маркіян Степанченко.

Найважливішою умовою участі у обох наукових організаціях є активна дослідницька діяльність.

Студенти Буковинського державного медичного університету щорічно беруть участь у Всеукраїнських та міжнародних конкурсах  і вже створили позитивний імідж БДМУ в Берліні (Німеччина), Лейдені (Королівство Нідерланди), Познані (Польща), м.Крайова (Румунія) та багатьох інших.

Крім того, щорічно БДМУ проводить Міжнародну медико-фармацевтичну конференцію, яка  з наступного року буде кваліфікуватися як конгрес – на щабель вище.

Цей конгрес у світі знають як BIMCO – Bukovinian International Medical Congress (Буковинський міжнародний медичний конгрес) – просто та лаконічно. У 2013 році кількість країн-учасниць сягнуда десяти. Серед них: Франція, Німеччина, Чехія, Польща, Румунія, Росія, Молдова та ін. Крім того, прогресивно збільшується число учасників: понад 800 у 2013 році (540 у 2012 році), з них понад 100 молодих науковців з-за кордону.

Студенти та молоді науковці БДМУ щороку стажуються у провідних клініках та університетах США, Німеччини, Австрії, Франції та Румунії. Нещодавно отримали пропозицію від наукового товариства Медичного університету Сілезії, м. Катовіце, Польща, взяли участь у міжнародному дослідженні у галузі психіатрії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи