Чернівецькі студенти святкували День писемності та порівнювали мову з жінкою

08.11.2013

писемність1У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки вже стало традицією святкувати День української писемності та мови. І в цьому році до святкування долучилися всі учні і працівники навчального закладу. Соціально-психологічною службою з метою розвитку творчих здібностей учнів, формування національної свідомості організовано святковий концерт. Наскрізною темою свята стало ототожнення образу української жінки – матері, коханої, трудівниці, берегині домашнього вогнища з українською мовою, яка завжди була етнічно особливою, мужньою, жаданою, поетичною, чуттєвою. Українська мова, як і українська жінка, завжди була рушійною силою українського народу, інформує Департамент освіти ОДА.

Окрасою свята стала театральна постановка «Фараони» за мотивами п’єси О.Ф. Коломійця, учні проявили свої акторські, вокальні, хореографічні здібності. Дотепні українські жарти, колоритні персонажі передали самобутність українського народу, гарно сприймалися глядацькою аудиторією та не залишили байдужими нікого з присутніх.

Напередодні концерту відбувся благодійний ярмарок, який відзначився різноманіттям товарів, конкурсів та цікавих розваг. Учні-учасники ярмарку проявили свої  кулінарні, організаторські, творчі та підприємницькі здібності. Найактивніші учасники ярмарку отримали солодкі подарунки. В результаті акції було зібрано 1548 гривень. Кошти були зібрані  для надання благодійної допомоги для самотніх матерів. Подібні акції допомагають реалізувати декілька виховних цілей – формування моральності, емпатійності, милосердності, як духовних рис особистості, актуалізації національної свідомості та економічної культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи