Буковинські студенти презентуватимуть свої бізнес-проекти

08.11.2013

??? ???????????? ???? ?????? ?????? ??????????У Чернівецькій області створена унікальна для України екосистема розвитку підприємництва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби інвестиційного Фонду «Буковина» з посиланням на Голову федерації роботодавців України Дмитра Фірташа.

Нещодавно Фонд став партнером конкурсу бізнес-ідей, які проводить Чернівецька обласна колегія Всеукраїнської студентської ради. 5 листопада було визначено 7 фіналістів, які запропонували наступні проекти: хостел для проживання туристів та гостей Чернівців; школа танців; відкриття хімчистки для студентів; автомийка самообслуговування; фаст-фуд органічних продуктів; організація швидкої побутової допомоги; створення магазину з продажу карамелі та шоколаду ручної роботи. Усього ж на конкурс надійшло понад 100 заявок від студентів Чернівецької області.

«Фонд «Буковина» надасть переможцям фінансову та менторську допомогу, що є визначальним та важливим для молоді», – зазначив Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. Фінал конкурсу бізнес-ідей запланований на 28 листопада, де усі 7 фіналістів презентують свої проекти. З них журі вибере трьох переможців, і саме ці студенти отримають фінансування для реалізації своєї бізнес-ідеї, інформує прес-служба ОДА.

Популяризація підприємництва серед студентської молоді – це потужна інвестиція у майбутнє України. До прикладу, у США 20% студентів вперше пробують себе у бізнесі ще до завершення вишу, якщо ж таку саму систему створити в Україні, то через 10 років ми зможемо побачити економічно нову державу, зазначає прес-служба Фонду «Буковина».

Довідково: Інвестиційний Фонд «Буковина» створений півтора роки тому спільно з чернівецькими підприємцями з метою фінансового інструменту підтримки малого і середнього бізнесу. Фонд не лише надає пільгове фінансування, але й є центром підприємницької активності області, довкола якого формується спільнота успішних бізнесменів та початківців, котрі обмінюються між собою досвідом та ідеями. Це унікальний досвід, аналогів котрому в Україні немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини