Італійці навчали буковинців рятуватись від повеней

06.11.2013

defaповultУ Новоселицю, яка кілька років тому постраждала від повені, прибув мер італійського містечка, аби розповісти, як з негодою борються у його країні, повідомляє телеканал “Чернівці”. Зокрема, мер містечка Кїюліано (Італія) Алберто Феррандо розповідав про волонтерський рух та налагоджену систему інформування населення про небезпеку. Невдовзі такі заходи планують запровадити і в Україні. Чернівецька область стане однією з перших, де європейський досвід використовуватимуть на практиці. 

 «У випадку надзвичайного стану одним із найважливіших пунктів реагування є організація населення. Дуже важливо для людей – це не імпровізувати, а бути добре підготовленими. Конкретні ситуації в нас представляють людям, завозять їх на місця, де ставалися катастрофи. Пояснюють все наживо, а не в теорії», – розповів італієць

Крім відомостей в Інтернеті, для школярів та студентів у Італії розробили спеціальні брошури із застереженнями та основними правилами поводження при тій чи іншій катастрофі. Перші примірники подібних буклетів презентували і в Новоселиці. Такі роздаватимуть по всій Україні і це є перший крок обміну європейським досвідом із італійцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи