Буковинці перемогли на Всеукраїнському конкурсі хорового співу

06.11.2013

defaхорult У Києві відбувся VІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс колективів народного хорового співу імені Порфирія Демуцького. У фестивалі взяли участь 15 народних хорових колективів з різних куточків України. Чернівецьку область на конкурсі представляв народний аматорський колектив «Любисток» із с. Коболчин Сокирянського району, під керівництвом заслуженого працівника культури України Івана Гончара.

Колектив здобув звання лауреата І ступеня і отримав диплом, медаль та пам’ятний подарунок, повідомляють у прес-службі Сокирянської РДА.

 

 

Довідка:

Засновником і головним організатором фестивалю-конкурсу є Національна всеукраїнська музична спілка і Хорове товариство ім. М. Леонтовича, співорганізатором фестивалю-конкурсу виступає Міністерство культури і мистецтв України. Фестиваль-конкурс колективів народного хорового співу проводиться з метою збереження і популяризації традиційної народної пісенної творчості, унікальних взірців гуртового співу, широкого показу великих художніх багатств народної хорової поліфонії і виконавських стилів, а також з метою вшанування імені фольклориста, хорового диригента і громадського діяча, славетного митця-патріота української пісні Порфирія Даниловича Демуцького, який відіграв значну роль в розвитку української музичної культури. Фестиваль проводиться один раз на три роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи