Ляльковий театр. ВО “Батьківщина

05.11.2013

Вільний аналітик Олександр Кот був на партійних зборах ВО “Батьківщина”і поділився враженнями на сайті “Букінфо”. Оригінальне бачення привернуло нашу увагу:

 

Партійна організація і партійна Батьківщина.

thumbnailПовернувся із зібрання депутатів від ВО “Батьківщина”. Не втримаюсь, поділюсь враженнями і окремими думками. Кому не сподобається – пишіть скарги в комісію партконтролю.Там розглянуть і відреагують. Можливо усе обійдеться банальною доганою …

Чернівці мене зустріли привітними прапорцями з ознаками державних кольорів на стовпах та досить доброзичливими даїшниками, які незважаючи на попередження про закриття центру з 8-ої ранку привітно дозволяли рухатися по умовно «уже закритій» зоні. Мовляв, ще не «почалось» то чого б не пропустити водія який з надією в очах запитує : « а мені ще можна проскочити» ? Ха! Ми таки усі тут «свої» ! Знаменита буковинська толерантність у реальному житті. Приємно.

Біля «Зеленого ринку» – звичний базарчик зі старими речами, так звана « барахолка». Згадалися повоєнні часи. Коли ці базарчики допомагали вижити багатьом. Частина реальної економіки України, піна з так званої « темної» економіки яку не врахує жодна статистика . Влада давно змирилася з цими острівками серед «значного покращення» та збільшення ефективності, модернізації та завершеної електрифікації країни всепереможного капіталізму. Коли увійдемо в Євросоюз потрібно буде залишити хоча б один такий оазис як музей під відкритим небом Разом із запахом старих шкарпеток та клейонками розстеленими прямо на тротуарах з крамом із дідівської скрині. І пояснювати бюргерам – туристам, що виключно тільки ностальгія за часами тотального дефіциту жене українських пенсіонерів підторговувати своїм нехитрим товаром. Спадщина проклятого соціалізму! Можна буде добряче ж підзаробити на сій справі. Заодно виконати ще зо дві програми розвитку туризму.

Зустріч депутатів призначили у ляльковім театрі. Згадалося ( ну не можу стриматися!) Булгаківське «циркове зібрання» в буремнім 18-ім з «Білої Гвардії». Далі не буду продовжувати думку. Хто читав, мене і моє відчуття гумору зрозуміє, хто ні –не оцінить ні мене ні Булгакова. ( І не треба:)

Цікаво виступив Андрій Пишний. Нова генерація політиків. Про них якось уже я згадував. Таки «вони йдуть»! Він закликав висловлювати і критичні думки, які допоможуть оновленій об’єднаній опозиції зміцнити склад партбюро, дільничих комісій та агітаційних загонів. Заклик досить цікавий, але з огляду на годинний ліміт дозволеної партійної демократії якийсь обрізано-неефективний. Хоча, справедливості ради пан Пишний запропонував після «банкету»… пардон –зустрічі у «кулуарах» підходити із «пропозиціями». Але… « дорога ложка к обеду» як говорять наші північні сусіди. Можна було би організаторам подумати про інший, декількагодинний формат спілкування з партійними масами. Бо одногодинний був по регламентній процедурі та швидкості зміни настроїв у присутніх дуже схожий на загальні збори у не дуже передовім колгоспі. Коли усе майже вирішено режисером « до нас», а ролі розписані головою колгоспу наперед і окремі «випадкові» репліки із залу несуть у собі ознаки хоч якось нейтралізувати можливого опонента і мають на меті переконати «руководство свыше» що народ спить і бачить голову ( колгоспу) вічним та «нерушимим». Мені , до слова, не сподобалось коли один і той же доповідач закликає до «забуття минулих помилок та образ», а через п’ять хвилин банально «мочить» людину що не може ( враховуючи добре виховання) відповісти відповідним чином по « базарному»…Примітивно і тупо зрежисована сцена « правди – матки». Неправильно це.

Проте не втримаюсь і надам для ознайомлення декілька запитань які при відсутності часового цейтноту обов’зково би озвучив перед заступником голови партії ВО «Батьківщина» Пишним Андрієм Григоровичем.

Отже:

1 Чому до сього часу опозиція практично відсутня в інтернет просторі ? Який сайт реально ( а не формально) можна вважати сайтом спілкування користувачів – потенційних симпатиків Батьківщини ? І взагалі – де наша преса ? Де наші телеканали ?

2 Чому до цього часу немає системного аналізу реального стану настроїв українського суспільства та мотивацій виборців у майбутніх виборах ?

3 Чому не опозиція примушує владу реагувати на свої дії, а навпаки ?

4 Чому люди, які відповідали за кадрову політику у партії ніяк не відповіли за ганьбу з депутатами в обласній та інших Радах і зараз ми чуємо якісь таємничі бурмотіння про «втрату зв’язку» та « відхід від партійної лінії… ? Невже нас мають за дурнів які у ці казки щиро повірять ?

Ну добре. Досить « чорнухи»…. Сьогодні я побачив багато старих друзів та соратників по старим добрим часам . Незважаючи на усі тонкощі та слизкість реальних буковинських розкладів- нова «Батьківщина» живе. І потроху об’єднується не тільки на словах. А і у діях. До речі, той факт , що не усі фронтовики в «одном порыве» написали заяви про вступ до Батьківщини свідчить тільки про те, що ФЗ мав свої амбіції як політсила. І це є добре. Зі «слабаками» об’єднуватися – мало честі. Можливо перемелиться і мука ( наголос на другому складі !) буде. А очі Юлі, яка віртуально спостерігала за нами на фото позаду шановної президії повеселішають. Вона цього ій-Бо заслужила! Я так думаю.

Коли виїзджав з міста мене проводжав усе той же « базарчик» який, здається і духом не відав що зараз усім свідомим і не дуже буковинцям належить святкувати Буковинське Віче. Котре відбулось у 1918 році. І котре ( як сказав мені один знайомий педагог «безплатно доставлений» до столиці краю) відтепер буде святкуватися на Буковині майже як Паска. Може це й добре. А чому ні ?

Коментарі
  • Офис в кукольном театре?
    Если б в Черновцах был цирк, то я знаю где бы находился офис оппозиции )))))))

  • Папієв провів радянський мітинг? В цей самий час опозиція проводила радянське зібрання

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини