Прокуратура знайшла непоодинокі правопорушення в ізоляторах тимчасового тримання

04.11.2013

defизолultПрокуратура області організувала перевірки додержання законодавства та конституційних прав громадян, підданих адміністративному арешту, під час перебування у спеціальних установах органів внутрішніх справ, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

«Органами прокуратури встановлено непоодинокі випадки порушення ст. 326 КУпАП щодо негайного виконання постанов суду про адміністративний арешт. - В ізоляторі тимчасового тримання при УМВС України в Чернівецькій області відсутня медична частина та кабінет для надання медичної допомоги. Також немає фельдшера, який повинен бути згідно зі штатним розписом. А це порушення нормативних документів. Первинний медичний огляд осіб, які доставлялися в ІТТ УМВС області, в окремих випадках мав формальний характер», - розповів старший прокурор прокуратури області Віталій Балакін.

На даний час через невідповідність умов тримання призупинено діяльність ІТТ Вижницького, Глибоцького, Кіцманського, Сокирянського, Хотинського та Сторожинецького РВ УМВС області.

Разом із тим, протягом 2013 року звернень щодо неналежного поводження з громадянами, підданими адміністративному арешту, та застосування до них фізичного насильства не надходило. Проте органами прокуратури області забезпечується принципове реагування за кожним фактом порушень конституційних прав цієї категорії осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини