Буковинські ПЛАСТуни рятували деревам життя, збираючи макулатуру

04.11.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУпродовж двох тижнів чернівецькі пластуни брали участь в екологічній акції «Врятуй життя дереву», збираючи макулатуру. 

Відомо, що 60 кг паперу, який іде на переробку, може врятувати одне дерево від вирубки.Це невеликий, проте впевнений крок у збереженні екосистеми нашої планети. Як повідомляє станиця Чернівці Пласту НСОУ, цей важливий проект триває вже довгий час.

Перший етап відбувся навесні, тоді чернівецькі пластуни власними силами зібрали  140 кг макулатури, чим врятували життя двох дерев. Під час другого етапу, який відбувся в жовтні і днями завершився, зібрали 200 кг і врятували ще 3 дерева. Наступного разу плануємо зібрати  більше. 

Учасники проекту збирають макулатуру в себе вдома, в сусідів, на роботі, в офісах тощо. Потім здають заготівельникам Чернівецького обласного товариства УТОС, які відправляють її на переробку і з  переробленого вже паперу виготовлятимуть власну продукцію – папки-скорозшивачі.

Взагалі цей проект розрахований на тривалий час. Збір макулатури планується проводити двічі на рік, а за виручені кошти пластуни шитимуть екоторби.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини