Обстежуватись до Вижниці їдуть із сусідніх областей

01.11.2013

dвижницefaultБільше року пройшло з того часу, як центральна районна лікарня Вижниці отримала медичне обладнання від уряду Японії. На сьогодні все воно успішно задіяне в роботу. Для того, щоб апарати запрацювали, один із лікарів ЦРЛ навіть змінив спеціалізацію і власноруч створив у лікарні ендоскопічний кабінет, повідомляє Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

За словами лікаря-ендоскопіста Вижницької ЦРЛ Василя Шешуряка, у рамках Програми безвідплатної допомоги проектам людської безпеки «Кусаноне», лікарня одержала гастро- та колоноскоп. Обидва прилади відрізняються високою чіткістю зображення та легкістю в роботі. Коштують апарати у гривневому  еквіваленті по 150 тисяч гривень кожний. На зовнішній ринок таке обладнання Японія взагалі не постачає.

Японське обладнання суттєво розширило можливості Вижницької лікарні щодо діагностики, лікування і надання невідкладної допомоги. Раніше апаратури для обстеження шлунково-кишкового тракту в лікарні не було. Зробити необхідну процедуру можна було або у приватній структурі за відповідну плату, або в обласних лікувальних установах. Наразі ж для обстеження шлунково-кишкового тракту до Вижницької ЦРЛ приїжджають мешканці Путильського району та навіть сусідньої Івано-Франківщини.    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини