Чернівецький школяр – найкращий знавець німецької мови в Україні

31.10.2013

defолейникault 

 

Учень 11-го класу гімназії №1 Дмитро Олійник ввійшов у четвірку найкращих на інтернаціональних дебатах знавців німецької мови у Будапешті. Наступного року хлопець буде суддею на Міжнародному конкурсі знавців німецької мови у Варшаві. Такий рівень на міжнародних німецькомовних дебатах українець показує вперше за все існування конкурсу, повідомляє molbuk.ua

“Чи повинні операції з видалення органів бути заборонені тільки у разі письмової відмови пацієнта?” – одна з тем німецькомовних дебатів, яку не кожен може обговорити і рідною мовою. Дмитро Олійник впорався з цим на відмінно.

– Моє останнє досягнення – захист України на Міжнародному молодіжному конкурсі знавців німецької мови в Будапешті, – розповів Дмитро Олійник. – Я був переконаний, що маю показати гарний рівень для того, щоб Україна вперше за 10 років існування цього конкурсу все-таки досягла фіналу.

До цих дебатів Дмитро також брав участь в олімпіадах з німецької мови.

– Все це почалося у восьмому класі. Тоді я посів перше місце в міській олімпіаді. На жаль, для восьмикласників не існує далі обласних чи всеукраїнських оліпіад, – каже Дмитро. – Тому я на цьому зупинився. У дев’ятому класі я пройшов на всеукраїнську олімпіаду і посів друге місце. Цю олімпіаду проводили у Полтаві. А в десятому класі цієї весни я здобув знову ж таки друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з німецької мови в Білій Церкві. Було трохи важко, тому що дебати збігалися по датах з олімпіадами, і треба було паралельно готуватися і до дебатів, і до олімпіад. Але ці дебати неймовірно допомагають мені у вивченні німецької мови. Не знаю, чи цього року поїду на олімпіаду з німецької, бо маю готуватися до ЗНО. Зараз для мене головне – визначити чіткі пріоритети, що далі робити.

 На фото: Дмитро Олійник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини