Україна й Росія ведуть переговори про в’їзд за закордонними паспортами

30.10.2013

Росія й Україна вже опрацьовують на рівні зовнішньополітичних відомств питання про взаємний в’їзд громадян за закордонними паспортами, заявив заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін.

«Така тема є, вона обговорюється. Я розумію, що вона буде непростою. На рівні міністерств закордонних справ ми опрацьовуємо це питання, тому що рано чи пізно цивілізоване спілкування передбачає, що люди їздять за національними закордонними паспортами, як у всьому світі», – наголосив Григорій Карасін.

При цьому він підкреслив, що мови про візи між РФ і Україною не йде.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров після зустрічі зі своїм українським колегою Леонідом Кожарою висловив думку, що за кордон потрібно їздити за закордонними паспортами, а не за внутрішніми паспортами.

Разом з тим, незважаючи на нещодавню заяву радника президента Росії Сергія Глазьєва про те, що для мешканців України може бути введено візовий режим у разі підписання країною угоди про асоціацію з Європейським Союзом, глава російського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Москва не має наміру вводити візовий режим стосовно українських громадян, пише ZN.UA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи