Виявили понад 100 неопублікованих листів письменниці Ольги Кобилянської

24.10.2013

images (4)Понад 100 неопублікованих листів письменниці Ольги Кобилянської виявили працівники Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України під час підготовки документальної виставки, присвяченої 150-річчю від дня народження мисткині, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“Серед документів – дійсно неоціненний скарб: нарис чеською мовою”Самостійна Україна”. Він раніше був невідомий і не друкувався. Після введення цих листів до суспільного вжитку і наукового обігу розшириться та збагатиться новими даними і біографія великої української письменниці, а, отже, і знання українців про своїх духовних нащадків, – розповіла голова Державної архівної служби Ольга Гінзбург.

Наступного місяця Центральний державний архів вищих органів влади та управління України презентуватиме документальну виставку, присвячену 150-річчю від дня народження видатної української письменниці та громадської діячки Ольги Кобилянської.

За словами Ольга Гінзбург, під час підготовки до урочистостей було виявлено низку документів, які характеризують життєвий та творчий шлях видатної письменниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини