Науковці створили комп’ютер, який живиться від крові

22.10.2013

загруженное (6)Машина, яка може точно емулювати людський мозок, є Святим Граалем інформатики. Як стверджує IBM, вона змогла зробити черговий крок до цієї мети, створивши комп’ютер, який використовує “електронну кров”, передає FederalPost.

Ця технологія використовується як паливо і для охолодження комп’ютера одночасно, подібно до функцій, які виконує кров в головному мозку. Як повідомляє BBC, система була продемонстрована в Цюриху в лабораторії IBM минулого тижня. “Ми повинні зробити суперкомп’ютери, які будуть в 10 тисяч разів енергоефективніші, – сказав науковець IBM доктор Бруно Мішель. – Створивши систему з рідинним охолодженням і електричними мережами, ми в IBM Research зробили перші кроки до біонічних комп’ютерів завтрашнього дня”.

Мозок споживає таку ж кількість енергії, як 20-ватна лампочка, і займає обсяг дволітрової пляшки. Він приблизно в 10 тисяч разів ефективніший, ніж будь-який сучасний комп’ютер. Вся річ у тому, що він використовує тільки одну надзвичайно ефективну мережу капілярів і кровоносних судин для транспортування тепла та енергії. Близько 40% його обсягу використовується для підтримки функціональних можливостей, і тільки 10% – для постачання енергії та охолодження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи