Тато Ані Лорак вчасно нагадав Олегові Унгуряну про “борг честі”

18.10.2013

imagesБатько Ані Лорак написав відкритого листа Олегові Унгуряну, цікаво, що напередодні Петро Кобевко повідомив, що Унгурян йде з посади і речі з кабінету вже забрав. Ось що значить відчуття моменту у журналіста(як відомо, батько Кароліни =- журналіст))
Відкритий лист голові Кіцманської районної державної адміністрації, депутатові обласної ради Олегові Унгуряну

Шановний пане голово!

Як показують результати виборів, політична сила, до якої Ви належите, не має на Кіцманщині переважної підтримки. Тому призначення Вас на посаду керівника державної виконавчої влади у січні 2011 року в районі було сприйнято з певною настороженістю. Проте деякі Ваші вчинки і декларації збільшують кількість Ваших симпатиків і прихильників. Цьому, зокрема, сприяє Ваше позитивне ставлення щодо утвердження національної ідеї, вшанування героїв української історії та визвольних змагань.

Виявляючи увагу до жертв комуністичних репресій на Буковині та в районі, не соромитесь публічно заявити, що є онуком репресованої Анастасії Унгурян, учительки української мови та літератури з села Біла Кіцманського району, яка за свої національно-патріотичні переконання зазнала багатолітніх сталінських таборів.

Не може не викликати позитивної оцінки Ваша особиста участь у щорічному відзначенні чергових роковин від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери, якого Ви, всупереч сьогоднішнім політичним реаліям у суспільстві, переконано вважаєте українським національним героєм. А також те, що в розпал шовіністичної українофобської істерії з приводу так званого «мовного закону» Ви продовжували стверджувати, в тому числі й через засоби масової інформації, про те, що єдиною державною мовою в Україні повинна бути українська мова.

Як відомо, основоположником української мови, а також духовного становлення української нації є Тарас Григорович Шевченко, який своїм віщим словом і своєю безприкладною любов’ю до України продовжує об’єднувати український народ у його вічному стремлінні до ідеалів добра, соціальної справедливості і свободи.

Демократична кіцманська громадськість при моральній і матеріальній підтримці багатьох жителів району започаткувала процес побудови у райцентрі пам’ятника Великому Кобзареві. Проте через незацікавленість і бездіяльність міської влади, ця справа майже не рухається. Тому люди, яким дороге ім’я і дух безсмертного Тараса, з надією сприйняли Вашу заяву про те, що Ви, пане голово, берете спорудження пам’ятника Т.Г.Шевченку у Кіцмані під свій особистий контроль. Ви також неодноразово запевняли громадськість у тому, що відкриття пам’ятника Кобзареві буде приурочене до 200-річчя від дня його народження, яке світ відзначатиме 9 березня 2014 року. Проте вже спливає жовтень, а на місці майбутнього пам’ятника тільки велика купа шутру. Якщо до настання зими не буде збудовано бодай постамент, на якому має бути встановлена сама фігура пам’ятника, то про дотримання даного людям Вашого слова, говорити не доведеться.

Разом з громадськістю звертаємо Вашу увагу, пане голово, й на те, що 2 серпня 2013 року Ви запевняли читачів газети «Вільне життя» у тому, що вважаєте відкриття у Кіцмані пам’ятника Т.Г.Шевченку до 200-річчя від дня його народження «справою своєї честі». Це саме було сказано Вами у виступі під час цьогорічного відзначення Дня Незалежності України, що відбувалося на міському стадіоні. А згодом у своєму інтерв’ю «Земля, засіяна добром», яке шостого вересня цього року вмістила обласна газета «Буковина», Ви знову сказали: «Для мене є справою честі встановити у Кіцмані пам’ятник Великому Кобзарю до 200-ліття з дня народження. — І далі: — В питанні будівництва пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку я вже не буду покладатися ні на кого, а візьму справу під особистий контроль».

Життя, буває, змінює події, обставини. Але як би не складалося, які кому б посади не доводилося займати, люди завше пам’ятають слова, обіцянки і конкретні справи тих, кому вони вірили, з ким готові були пов’язувати свої надії. Сподіваємося, що Ви, Олеже Миколайовичу, використаєте й свої депутатські повноваження в обласній раді для того, щоб «справа Вашої честі» була виконана і 9 березня 2014 року, в день 200-ліття від дня народження Кобзаря, кіцманська громада разом з Вами та представниками всіх гілок влади у районі урочисто покладала квіти до новозбудованого пам’ятника батькові Тарасу.

Мирослав КУЄК,
член ради обласного та член правління районного об’єднань Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка,
член Національної спілки журналістів України, член президії районної ради Організації ветеранів України, лауреат літературно-мистецької премії ім.Віктора Зубара, заслужений журналіст України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини