Буковинські депутати атакують МОЗ. Зверненнями

18.10.2013

imagesВ опозиції стверджують, що міністерство Богатирьової хоче розікрасти 200 мільйонів Опозиція вимагає від Генпрокуратури та СБУ не допустити чергової оборудки Мінохорони здоров’я із закупівлею «швидких». Про це повідомили у прес-службі ВО «Батьківщина». Фракція «Батьківщина» вимагає від Генпрокуратури та Служби безпеки України не допустити розтрати Міністерством охорони здоров’я 200 мільйонів бюджетних коштів під час закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги.

Відповідні депутатські звернення направили народні депутати фракції «Батьківщина» Андрій Іванчук, Андрій Пишний, Анатолій Дирів, Павло Петренко, Максим Бурбак, Микола Федорук, Олександр Фищук, Андрій Сенченко, Леонід Ємець, Віталій Ярема, Дмитро Андрієвський, Володимир Бондаренко та Микола Мартиненко (як бачимо, майже поливина  депутатів з Буковини – ред)У зверненні зазначається, що 23 серпня 2013 року МОЗ оприлюднило оголошення про проведення відкритих торгів на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та їх устаткування.

Всього передбачається закупити 1412 автомобілів: 206 автомобілів швидкої медичної допомоги для транспортування пацієнта (тип А2), 1063 автомобілі екстреної медичної допомоги (тип В) та 143 реанімобілі (тип С). Розкриття пропозицій учасників конкурсних торгів мало відбутись 23 вересня цього року.

Проте, як наголошують депутати, без жодних пояснень та об’єктивних причин МОЗ вже тричі переносило проведення тендеру – спочатку на 1 жовтня, потім на 10 жовтня, і востаннє – на 18 жовтня цього року.

Більш того, як стало відомо народним депутатам, переможця відкритих торгів вже «неформально» визначено – ще до моменту розкриття пропозицій. Переможцем торгів на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги нібито має стати Приватне акціонерне товариство «Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА»: «Про це свідчить попередня підготовка, яку нині проводить зазначене підприємство. Зокрема в нього, за попередніми даними, МОЗ планує закупити швидкі на базі Peugeot Boxer». «Проте ПрАТ «ПРАКТИКА» не є офіційним дистриб’ютором автомобілів Peugeot в Україні.

Тобто у разі закупівлі МОЗом швидких у зазначеного підприємства, відповідні автомобілі спочатку будуть закуплені у компанії ТОВ «ВІДІ АВЕНЮ», а вже після цього ПрАТ «ПРАКТИКА» проводитиме укомплектування автомобілів відповідним медичним устаткуванням. При цьому це устаткування буде китайського виробництва сумнівної якості», – підкреслюють депутати.

У зверненні наголошується, що за результатами проведення цих закупівель держбюджету України може бути завдано збитків в особливо великих розмірах. Так, орієнтовна ціна автомобілів, які планується закупити, становитиме: 525 тис. гривень – за один автомобіль швидкої медичної допомоги для транспортування пацієнта (тип А2); 649,8 тис. гривень – за один автомобіль для екстреної (швидкої) медичної допомоги (тип В); 850 тис. гривень – за один реанімобіль (тип С). Як наголошується у зверненні, зазначені ціни на автомобілі швидкої є суттєво завищеними: «Наприклад, ціна на автомобіль типу В з урахуванням усього необхідного медичного устаткування завищена щонайменше на 180 тис. гривень. Загалом приблизна переплата на зазначеній закупівлі може становити 200 млн. гривень».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини