Заснували премію імені Юрія Шевельова

17.10.2013

 шевельовУкраїнський центр Міжнародного ПЕН-клубу, Києво-Могилянська Бізнес Школа, видавництво «Дух і Літера» та Український науковий інститут Гарвардського університету заснували премію ПЕН-Клубу імені Юрія Шевельова. Присуджуватиметься вона раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику, опубліковану протягом останнього року. Про це уFacebook повідомила літературознавець і культуролог Тамара Гундорова. Згідно з її повідомленням, премія має імʼя Юрія Шевельова, “який започаткував модерну українську есеїстику”. Нею відзначатимуть внесок автора у незалежність думки та витонченість есеїстичного стилю. Імена трьох номінантів оголосять 10 грудня 2013. Лауреат буде оголошений під час церемонії, у вівторок, 17 грудня 2013, у день народження Юрія Шевельова. Лауреат премії отримує: статуетку Бронзового Ангела – символ цієї нагороди, а також грошову премію та диплом лауреата. Номінанти отримують: дипломи номінантів та колекцію десяти томів видавництва «Дух і Літера».

Запропонувати кандидатів можуть українські та іноземні культурні інституції та наукові центри, творчі обʼєднання, приватні особи. Обґрунтування пропозицій не повинно перевищувати 4 тис. знаків.
Зголошення просять надсилати відповідно до зазначених вимог в електронній формі до 30 листопада 2013 року на адресу:sheveliov.award@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини