Представник медіа-профспілки Вадим Пелех розповів охоронцям ринку “Добробут”, як спілкуватися із пресою. Після відомого інциденту з журналістами ЧТК “Промінь”

17.10.2013

цензураПро нюанси та особливості спілкування з працівниками ЗМІ розповів адміністрації та охоронцям ТВК «Добробут» керівник Чернівецької міжредакційної медіа-профспілки Вадим Пелех.
Зустріч відбулася з ініціативи підприємства після того, як на одному з місцевих телеканалів(Чернівецький телеканал “Промінь” – ред.) вийшов сюжет про перешкоджання роботі журналістів на ринку.
Як наголосив Вадим Пелех, перешкоджання журналістській діяльності тягне за собою відповідальність за статтею 171 Кримінального кодексу України. Журналісти мають право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів, за винятком випадків, передбачених законом. Ринок, хоч і є приватним, але це публічне місце.(тим більше, нагадаємо, частина землі вже передана у запаси земель міста -“ЧТ”)Тому його працівники та адміністрація повинні створити максимально сприятливі умови для роботи журналістів.

Повідомляє “МБ”

Коментарі
  • у ынформації, оприлюдненій на сайті НМПУ є ще два важливих нюанси:
    1.Зі свого боку працівники ринку висловили побажання до представників ЗМІ – вести себе адекватно, при спілкуванні з охороною пред’являти службові посвідчення та чітко пояснити мету редакційного завдання – для надання їм посильної допомоги з боку адміністрації підприємства.

    2.Медіа-профспілка готова донести інформацію про принципи і особливості співпраці з журналістами для усіх підприємств та організацій, які за родом своєї діяльності стикаються з представниками засобів масової інформації.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи