Про Тараса Шевченка у 2014 році планують зняти 12 документальних фільмів

16.10.2013

шевченко12 документальних фільмів про життя та творчість поета Тараса Шевченко планують відзняти у 2013-2014 роках. Про це йдеться у підсумковому протоколі конкурсного відбору неігрових кінопроектів, присвячених життю і творчості Т.Г.Шевченка, для формування Програми виробництва та розповсюдження фільмів на 2013-2014 рік, передає УННЗа результатами пітчингів, на підставі висновків експертної оцінки презентованих кінопроектів та за підсумками обрахування виставлених експертами балів, експертна комісія з питань кінематографії затвердила рейтинговий перелік 12 фільмів, які пропонують Державному агентству з питань кіно включити до Програми виробництва та розповсюдження на 2013-2014 рік.

Заявлений хронометраж докфільмів про Шевченка буде становити 22 -37 хвилин. Проекти будуть реалізовуватися кіностудіями: “Інсайт Медіа”, “Продакшн №1”, ДП “Національна кінематека України”, ДП “Українська студія хронікально-документальних фільмів”, “Кіностудія “Кінематографіст”, “Об’єднання кінематографістів “Кінологос”.

Нагадаємо, Державне агентство з питань кіно у 2014 році планує зняти документальний фільм присвячений 80-річчю Першого Президента України Леоніда Кравчука державним коштом. Окрім цього, планується зняти ряд фільмів про інші події української історії, зокрема про героїв Крут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи