У Чернівцях презентували операційний блок отоларингологічного відділення КМУ «Міська клінічна лікарня № 2» (+фото)

14.10.2013

14 жовтня, було презентовано оновлений операційний блок отоларингологічного відділення КМУ «Міська клінічна лікарня № 2», де було здійснено капітальний ремонт. Якість проведених робіт перевірив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

«Оновлений операційний блок отоларингологічного відділення дозволить зробити медичні послуги для пацієнтів ще більш доступними та якісними, – каже керманич міста. – Ми доклали чимало зусиль задля комфорту паціентів. Під час ремонту використовувались тільки сучасні матеріали для оздоблення стін та стелі, облаштовано теплу підлогу, проведено заміну вікон та дверей, проведено реконструкція системи опалення, водопостачання та водовідведення. Кошторисна вартість капітального ремонту становить 490 тисяч гривень. Щороку в отоларингологічному відділенні обслуговується понад 3 тисячі осіб. Показники роботи оцього відділення входять у п’ятірку кращих в Україні».
На базі отоларингологічного відділення розміщений філіал кафедри дитячої хірургії, ЛОР хвороб та стоматології БДМУ. Сумісно з науковцями кафедри лікарями відділення впроваджено багато нових методів лікування, отримано три патенти на фаховий винахід, зареєстровані 10 раціоналізаторських пропозицій.
У просторій операційній розміщені нові операційні столи та крісло, у наявності ендовідеосистема, наркозно-дихальний апарат, апарат штучно вентиляції легень, концентратор кисню, пряма швидкісна мікродебридерна шейвер-система. При використанні прямої швидкісної мікродебридерної шейвер- системи оперативне втручання малоінвазивне, з максимальним збереженням здорових тканин порожнини носа та носових синусів. Післяопераційний період проходить швидше і легше, що є особливо важливим для дітей. Використання цієї системи дає також економічний ефект. Термін перебування хворих в стаціонарі скоротився у дітей з 8,5 до 5,8 днів, у дорослих – з 11 до 8,2 днів.

Повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю

_dsc0626 _dsc0718_dsc0712

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини