Український експерт пророкує падіння долара. Цікаво, чи зберігає він кошти на гривневому рахунку?

14.10.2013

падение доллараКурс долара в Україні може знизитися більш як удвічі, до 4 грн в листопаді ц.р. в разі оголошення дефолту в США і масового продажу валюти в світі. Про це в коментарі кореспондентові УНН заявив президент Українського аналітичного центру Олексадр Охрименко. “Ймовірність така існує. Зрозуміло, що якщо дефолт буде оголошений, то дійсно долар в Україні може знецінитися — це факт. Він дійсно може впасти до 4 грн і навіть може бути меншим з тієї простої причини, що в світі почнеться масове скидання валюти і паніка може просто захлеснути Україну”, — сказав О.Охрименко.

При цьому, за його словами, якщо дефолт буде оголошений, то знецінення долара може відбутися вже протягом місяця. “Там просто почнеться паніка. Тобто щодня долар буде знецінюватися”, — вважає експерт.

Він відзначив, що в разі такого розвитку подій вплив на економіку України в цілому може бути не тільки позитивним, але й негативним.

Так, за словами, О.Охрименка, зрозуміло, що знецінення валюти призведе до зниження вартості зовнішніх боргів України. При цьому, зауважив він, може виникнути проблема із зовнішньоекономічними контрактами, які можливо потрібно буде переукласти на іншу валюту, наприклад, на євро. “Це може призвести до призупинення експорту — імпорту на деякий час”, — прогнозує він.

Щодо ймовірністі самого дефолту в США, то за оцінками експерта, його можна оцінити в 15%, не більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини