Збитки, завдані лісу у природному парку “Вижницький”, становлять понад 100 тисяч гривень

11.10.2013

1316964886_virubka_lesa

Протягом вересня 2013 року Чернівецькою міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірки дотримання вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» у Національному природному парку «Вижницький» та Карпатському держспецлісгоспі АПК.

Під час перевірки у НПП «Вижницький» виявлено незаконну порубку кількох дерев породи бук. Шкода, заподіяна лісу, становить понад 35тис.грн. За вказаним фактом прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.246 КК України (незаконна порубка лісу).

В ході проведеної перевірки у Карпатському держспецлісгоспі АПК виявлено незаконну порубку 18 дерев породи бук, ялина та вільха. Шкода, заподіяна лісу, становить 67тис. грн. За вказаним фактом прокуратурою відкрито кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.246 та ст.197 КК України (порушення обов’язків щодо охорони майна).

Вказані кримінальні провадження в порядку ст.216 КПК України направлені відповідно у Вижницький та Путильський РВ УМВС України в Чернівецькій області для подальшої організації проведення досудових розслідувань.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи