Дмитро Фірташ пожертвував Вашингтону 2,5 млн. доларів на Меморіал Голодомору

09.10.2013

indexПідприємець Дмитро Фірташ погодився надати пожертву у розмірі $2,5 млн для виконання фінансових зобов’язань, пов’язаних зі спорудженням Меморіалу Голодомору у Вашингтоні (США). 1 жовтня 2013 року посольство України отримало від Служби національних парків США дозвіл розпочати будівництво меморіалу за дизайном “Поле пшениці” архітектора Лариси Курилас.
Під майбутній меморіал уже виділено федеральну землю. Це досягнення “було б неможливим без підтримки президента України Віктора Януковича, а особливо відомого українського підприємця Дмитра Фірташа”, повідомляє Закордонна Газета.
Окрім схвалення уряду США, для отримання дозволу на будівництво потрібно було створити фонд на суму повної вартості спорудження меморіалу, зазначає видання. Пожертва Фірташа допомогла повністю виконати це зобов’язання. Повідомляється, що спорудження меморіaлу почнеться вже в перші місяці 2014 року. На середину листопада 2013 року заплановано урочисту церемонію початку будівництва.
У травні 2013 року радник президента України Ганна Герман повідомила, що Віктор Янукович “зробив усе, щоб знайти 2 млн [на спорудження меморіалу у Вашингтоні], оскільки бюджет уже сформований. І дуже велику активність у допомозі цій справі проявив Сергій Володимирович Льовочкін”.
Ініціювання будівництва меморіалу відбулося ще за президентства Віктора Ющенка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини