У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича закладено перші саджанці Біблійного саду

04.10.2013

43-1-34 жовтня, відбулася церемонія закладення Біблійного саду на території Чернівецького національного університету. Перші шість саджанців атласького кедру, привезених з Ізраїлю, посадили Посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель, перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Галиць, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, президент Національного єврейського фонду Ефі Штенцлер, ректор ЧНУ Степан Мельничук та професор Степан Костишин. Такий подарунок господарі і гості отримали на 138-ий День народження ЧНУ.

На території Чернівецького національного університету буде посаджений сад, спеціально складений з рослин і дерев, які виростали в стародавньому Ізраїлі та згадуються у Біблії.

–  Сьогодні велике свято. Я знаю одне, що у світі є Чернівці. Для нас це дуже важливо, адже мова про духовність, культуру, науку, освіту, – сказав Надзвичайний і Повноважний посол держави Ізраїлю в Україні Реувен Дін Ель.

Зауважимо, що ініціаторами створення Біблійного саду стали автори книги «Рослини Святого письма» – четверо чернівецьких науковців: професор Степан Костишин, професор кафедри загальної та експериментальної екології ЧНУ Світлана Руденко, кандидат філологічних наук Оксана Івасюк та викладач філософсько-теологічного факультету ЧНУ Микола Щербань.

Духовну імпрезу у ЧНУ завершили виставка «Шляхами Марка Шагала» і концерт Ірини Розенфельд у Мармуровій залі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини