Правоохоронці кажуть, що насильство – проблема про яку не треба мовчати

04.10.2013

насилие

З початку року на Буковині скоєно 17 кримінальних правопорушень із вчинення насильства в родині.

У багатьох родинах «любовні» кулаки – це своєрідна форма спілкування. На жаль,  цю проблему постраждалі не розголошують, керуючись народною мудрістю на кшталт «Сміття з дому не виносять» чи ще гірше: «Б’є – значить любить».

Наразі на профілактичному обліку в районних відділах внутрішніх справ перебувають понад дві з половиною тисячі домашніх тиранів, з яких більше двох тисяч поставлені на облік після винесення офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства у сім’ї.

За 9 місяців цього року дільничними інспекторами міліції складено близько трьох з половиною тисяч адмінпротоколів за вчинення насильства в сім’ї, які надіслані до місцевих судів для розгляду та прийняття рішень.

Діяльність правоохоронних органів з попередження насильства не обмежується процесом розкриття злочинів чи документування фактів сімейно-побутових конфліктів у адміністративному порядку. Вона є комплексною і охоплює також профілактичну та попереджувальну діяльність, інформаційну та роз’яснювальну роботу.

Окрім того, щорічно на території області проводяться операції «Побут» та «Візит», аби міліція змогла своєчасно виявити конфліктуючі родини.

Тож правоохоронці закликають потерпілих від сімейного насилля звертатися за допомогою до міліції. І пам’ятайте – вас обов’язково захистять від домашніх тиранів!

Повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини