Михайло Папієв зустрівся з делегацією посольства Держави Ізраїль в Україні та єврейського національного фонду KKL

04.10.2013

img_10724 жовтня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв зустрівся з делегацією посольства Держави Ізраїль в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом країни Реувеном Дін Елем та керівництвом єврейського національного фонду KKL.

Керівник виконавчої влади краю привітав посла Ізраїлю з першим візитом на Буковину та висловив сподівання, що нинішня зустріч додасть додаткового імпульсу в розвитку відносин між партнерами двох країн.

Михайло Папієв наголосив, що взаємовідносини між Буковиною та Ізраїлем з об’єктивних причин налагодились багато десятиліть тому. Єврейська національна громада, за словами керівника виконавчої влади краю, має усі умови для забезпечення своїх релігійних та культурних потреб. «З 1991 року в Чернівцях працює загальноосвітня школа, де навчальний та виховний процес здійснюється з урахуванням традицій єврейського народу, в 1995 році єврейське кладовище в обласному центрі набуло статусу історико-культурної заповідної території, а в 2003 році сі єврейські національно-культурні товариства області об’єднались в єврейську громаду Буковини, – сказав Михайло Папієв. – Ми поважаємо та цінуємо іудейську громаду краю, в межах повноважень сприяємо її розвитку».
Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль Реувен Дін Ель передав голові обласної державної адміністрації пакет документів з пропозиціями щодо подальшого співпробітництва в екологічному, культурному, освітньому, соціальному та медичному напрямках та висловив сподівання, що взаємовідносини між Буковиною та Ізраїлем розвиватимуться та набуватимуть якісно нових змін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини