У прокат на початку жовтня вийшли три українські фільми. Два з них створено за підтримки держави

03.10.2013

Третього жовтня у широкий прокат вийшли 3 українських фільми: “Вічне повернення” Кіри Муратової, “Параджанов” Сержа Аведикяна та Олени Фетисової та “Іван-сила” режисера Віктора Андрієнко, передає УНН. Один з цих фільмів знімався у Чернівцях («Іван-сила»)

Підкреслимо, що 2 з 3 фільмів були створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Фільм “Параджанов”, який цьогоріч був висунутий українським оскарівським комітетом на здобуття премії “Оскар” у номінації “найкращій фільм на іноземній мові”, є ко-продукцією Франції, Вірменії, Грузії та України, де остання грала ключову роль. У стрічці розповідається про життя режисера Сергія Параджанова, який є автором відомого українського фільму “Тіні забутих предків”. Його нон-конформістське поведінка входить в протиріччя з Радянською системою. За свою ексцентричність він потрапляє у в’язницю, але його непорушна любов до краси дозволяє Параджанову встояти в роки тюремного ув’язнення, ізоляції та забуття.

Стрічка “Іван-сила” була створена за повної фінансової підтримки держави на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Фільм оповідає історію життя Івана Фірцака, який у 18 років став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами. Чемпіон Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіон Європи з культуризму. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила. 

Фільм класика кіно Кіри Муратової “Вічне повернення”, який був створений завдяки приватним інвестиціям, вийде на широкі екрани країн СНГ у кількості 120 копій. Герої фільму – чоловік і жінка, які не бачилися багато років, він живе давно в іншому місті, і, приїхавши у відрядження, прийшов до неї з питанням: як поділити себе між дружиною і коханкою. 

У фільмі грають А.Демидова, О. Табаков, Р. Літвінова та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини