Гельсінська спілка хоче покарати Укрзалізницю за незаконний збір та зберігання даних про пасажирів. Нічим було спілці зайнятися

03.10.2013

Гельсінська спілка вимагає притягнути до відповідальності Укрзалізницю за незаконний збір та зберігання персональних даних громадян, а вже накопичені персональні дані – знищити. Про це повідомив програмний директор Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк, передає Укрінформ.

“Ми плануємо звернутися до Укрзалізниці для того, щоб вона знищила всі персональні дані, які зберігає. Ми будемо подавати колективний позов і вимагатимемо, крім вилучення персональної інформації, притягнення до відповідальності і самої Укрзалізниці, – сказав Щербатюк.

У свою чергу, член комісії Держслужби з питань захисту персональних даних по перевірці Укрзалізниці Володимир Козак підкреслив, що збереження інформації про особу, в тому числі про час і маршрути її поїздок, є грубим порушенням Закону “Про захист персональних даних” та затверджених Кабміном Правил перевезення пасажирів.

“Кожен має право знати, де знаходяться його персональні дані та як вони використовуються. Кожен може вимагати знищення своїх персональних даних, якщо вважає їх обробку незаконною”, – зазначив Козак.

Керівник правових проектів Інституту масової інформації Роман Головенко чомусь висловив думку, що збереження персональних даних громадян не допомагає боротися зі спекуляціями на залізничних квитках.

“Боротися зі спекуляціями квитків треба не обмеженням якихось процедур продажу, а більшою пропозицією перевезень у межах України. Тут йдеться не лише про залізничні перевезення, а й про авіа- та автоперевезення. Тут питання до Мінінфраструктури”, – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини