Завершилися переговори із Молдовою про потяг ” Чернівці -Київ” через територію Молдови. Без митного контролю.

02.10.2013

Голова обласної ради Михайло Гайничеру представив Чернівецьку область на українсько-молдовських переговорах з питань внесення змін до діючої Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про співпрацю в галузі залізничного транспорту, які відбулись в Міністерстві інфраструктури України.
В ході переговорів було погоджено текст змін до Міжурядової угоди щодо співробітництва в галузі залізничного транспорту. Українською і молдовською стороною були внесенні окремі пропозиції, реалізація яких дозволить повністю врегулювати відносини між двома державами в галузі залізничного транспорту. Йдеться про забезпечення руху потягів, пункт відправлення і призначення яких знаходиться на території однієї країни. Відповідно до досягнутих домовленостей, і українські, і молдовські потяги, які транзитом проходять через територію сусідньої країни, не підлягають огляду прикордонними та іншими службами двох країн. Такий порядок руху стосується потягу Чернівці-Київ, маршрут якого пролягає через територію Молдови, та Кишинів-Тараклія, який рухається через територію України, тож молдовська сторона також зацікавлена у якнайшвидшому врегулюванні цього питання.
Після проходження процедури внутрішнього погодження зазначених домовленостей міністерствами та відомствами, а також затвердження Урядами двох країн, потяги зможуть курсувати за новими правилами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини