Оприлюднили нові умови вступу до ВУЗів. Тепер вони стали зручнішими…для корупції

02.10.2013

Міністерство освіти і науки оприлюднило для громадського обговорення умови прийому до вищих навчальних закладів на 2014 рік.

Як помітили журналісти “Свідомо“, основною зміною умов у порівняння з цьогорічними є відсутність інформації про систему “Конкурс”. Якщо в цьогорічних правилах в пункті 23 сказано, що “інформування громадськості про подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації здійснюється за даними Єдиної бази із зазначенням категорій вступників… зокрема в інформаційній системі “Конкурс”, то в проекті умов на наступний рік сказано лише про Єдину базу. Система “Конкурс” – це он-лайн сервіс, за допомогою котрого вступники могли передивлятися свій рейтинг в тому чи іншому університеті.

Алгоритм був такий: абітурієнт подає документи в декілька обраних університетів. Дані про його бали вносилися до системи, котра розставляла вступників у рейтинговому порядку. Таким чином можна було стежити, чи маєш ти шанс вступити.

Також за допомогою системи дуже легко виявляти порушення – наприклад, коли вступник з меншим балом чомусь “обходив” колегу з вищим.

“Свідомо” зазначає, що поки невідомо, чи справді Міносвіти вирішило прибрати цю систему, чи “вклинило” її в Єдину державну базу з питань освіти, що містить всю інформацію про вступників і студентів..

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини