Міносвіти має зобов’язати випускників педагогічних ВУЗів, які навчалися на бюджеті відпрацювати у школі

02.10.2013

Доручення “терміново запропонувати такі зміни до нормативної бази” міністру освіти Дмитру Табачнику дав прем’єр Микола Азаров під час засідання Кабміну у середу, пише “УП”.

“Такий парадокс: випускників педагогічних вузів цілком достатньо для планомірного оновлення кадрів, а працювати нікому. Держава витрачає значні кошти на підготовку молодих вчителів, а випускники правдами і неправдами влаштовуються працювати де завгодно, тільки не в школі. Це абсолютно ненормальна ситуація”, – заявив Азаров.

Він попросив Табачника підготувати зміни до законодавства, які передбачали б, “щоб випускники педагогічних вузів, які навчалися коштом бюджету, обов’язково б отримували призначення за фахом і принаймні певний час обов’язково б відпрацювали у школі”.

Азаров також доручив Міносвіти “розробити програму перетворень у педагогічній освіті та створення умов для оптимального омолодження педагогічних кадрів”.

Він зазначив, що сьогодні в навчальних закладах працює 80 тисяч вчителів пенсійного віку, що складає приблизно 17 відсотків від загальної кількості педагогічних працівників.

“Причому, за останні десять років їх кількість збільшилася на 15 тисяч осіб. Натомість, кількість учителів у віці до 30 років з кожним роком зменшується”, – сказав прем’єр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини