У неділю на Турецькій площі ковалі проводитимуть майстер-клас

01.10.2013

 

5 жовтня на площі Турецької криниці відбудеться VІІІ Свято ковалів. У рамках заходу буде проведено майстер-клас з техніки кування виробів та демонстрація ковальських умінь.

Уже восьмий рік поспіль за підтримки Чернівецької міської ради майстерні кованих виробів Андрія Хорта, Олега Жебчука, Олександра Дідика разом з іншими майстрами продовжують традицію виготовлення кованих виробів у дарунок місту. Сьогодні такі ковані вироби як символічне «Коло друзів», місток та лавиця для закоханих, старовинний велосипед та символічний знак об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Резиденції Митрополитів Буковини і Далмації – прикрашають Чернівці.

Постійними учасниками цих свята ковалів є майстри з Чернівців, районів області, а також інших регіонів України – Хмельницької, Івано-Франківської, Рівненської та Волинської областей. Цьогоріч вони також виготовлятимуть художній кований виріб, який стане ще однією окрасою нашого міста.

Уперше свято ковальської майстерності в місті Чернівцях відбулося з нагоди святкування Дня міста в жовтні 2006 року. За цей час започаткований захід набув традиційного статусу.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини