Відміна віз між Україною і ЄС можлива через рік – Огризко

20.09.2013

Відміна візового режиму між Україною та Європейським Союзом можлива через рік.
Таку думку висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко в ефірі «Радіо «Свобода».
«Якщо цим зайнятися, це не проблема, зараз практично правова частина завершена, треба її почати імплементувати, показати протягом року, що ми це робимо, і потім ставити крапку, це цілком реалістично», – сказав екс-міністр.
Кажучи про перспективи набуття Україною членства у Європейському Союзі, Огризко зазначив, що Угода про асоціацію розрахована на період до 10 років.
«При бажанні її можна імплементувати сім, максимум вісім років. Фактично ми вийдемо тоді на рівень співпадіння у 70-80 відсотків між нами і Європейським Союзом. Залишиться рік-два, максимум три, щоб розпочати переговори», – сказав Огризко.
Водночас дипломат застеріг від надмірних очікувань при реалізації євроінтеграційних намірів України.
«Є у нашій суспільній свідомості думка, що ми повинні отримати якийсь подарунок: з одного боку або з іншого. Насправді йдеться про шанс почати нормальну роботу, щоб поступово стати на один рівень з європейською формулою життя», – наголосив Огризко, додаючи, що «на другий день після підписання угоди не посиплеться манна небесна, це ілюзія, це пострадянські патерналістські очікування, які призведуть потім до розчарування».
Якщо українці хочуть побудувати якусь іншу систему, то повинні її будувати, так само як будували поляки, словаки, чехи, підкреслив Огризко.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини