Українці вмирають від серцевих хвороб удвічі частіше від іноземців

20.09.2013

Показники смертності українців від серцево-судинних захворювань сягають близько 65%, що майже вдвічі перевищує аналогічні показники в розвинутих країнах.

Про це у п’ятницю на прес-конференції «Тривалість життя в Україні можна збільшити» заявила доктор медичних наук, професор Євгенія Свіщенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«В Росії у 2012 році зафіксовано 56% смертей від серцево-судинних захворювань, в Україні – 65%. Щодо інших країн, то в Німеччині кількість смертей від серцево-судинної патології становить 47%, в США – 40%, у Великій Британії близько 33%”, – сказала Свіщенко.

Вона зауважила, що серцево-судинні патології є основною причиною смерті у всьому світі.
Головними причинами хвороб серця та інсульту є неправильне харчування, фізична інертність і вживання тютюну. Для зниження ризику появи серцево-судинних захворювань достатньо позбутися шкідливих звичок і робити фізичні вправи протягом 15-20 хвилин 5 разів на тиждень, зазначила професор.

Коментарі
  • Мадам Евгения, простите меня, но вы забыли еще некоторые причины указать: качество медицинской помощи,
    подготовка студентов в мединститутах,
    лекарства в Украине на 60% дороже, чем в Белоруссии и в РОссии, скорые помощи приезжают с опозданием,
    В больницах лекарства за свой счет, благодарить надо
    врача, медсестру и так далее.
    Обращаюсь к больным людям, делайте очень- очень легкие упражнения. В основном ходите, сколько можете- 1 час или чуть больше,прислушивайтесь к своему организму.ДУМАЙТЕ И решайте сами. ЗАБУДЬТЕ о курении, жирном,копченом,соленом,сладком.Кушайте 5 раз в день по чуть- чуть. ПОследний прием пищи в 7-8 часов вечера.ЕСли чего-то очень хочется-можно хапнуть
    столовую ложку или 3 ложки. ТАк уж быть, но не на ночь.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини