Текст звернення профспілки журналістів щодо ситуації з ТВА

20.09.2013

 

Сьогодні на сесії обласної ради під час розгляду питання “Про інформацію щодо ситуації, яка складалася довкола припинення мовлення телевізійного каналу ТВА” голова ОДА М.Папієв запропонував дозволити виступити з цього питання усім охочим. Після виступу народного депутата України М.Бурбака слова попросив голова Чернівецької первинної міжредакційної медіапрофспілкової організації Незалежної медіа-профспілки України Вадим Пелех. Всупереч попередньому погодженню – надавати слово усім хто має інформацію з цього питання, голова облради М.Гайничеру виніс питання про виступ В.Пелеха на голосування. Провладна більшість не дала можливості виступити профспілковому лідеру і довести до відома депутатів позицію НМПУ та звернення голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова щодо ситуації з ТВА. 

Надсилаємо засобам масової інформації прес-реліз НМПУ, який не був озвучений на сесії облради.

Чернівецька первинна міжредакційна медіа-профспілка НМПУ

Текст звернення

Депутати Чернівецької облради Матвій Куцак, Сергій Нявка, Віктор Берча та Сергій Чорний вже двічі зверталися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з проханням не продовжувати ліцензію приватному телеканалу ТВА (м.Чернівці), термін якої незабаром закінчується. Це явне намагання адміністративним шляхом закрити рота незалежному від влади телеканалу.

Вже кілька місяців поспіль вся Україна спостерігає за перипетіями навколо ТВА. Суперечки між власниками, рейдерські захоплення, «вибіркові пожежі», і, зрештою – позбавлення ефіру та самоусунення причетних до цього владних структур від процесу вирішення конфлікту (а насправді, як свідчать факти – навіть перешкоджання). І коли нарешті, всупереч бюрократичним перепонам, все позаду, коли сказали своє слово суди, коли вирішені всі технічні, юридичні і формальні моменти – незалежний канал знову під загрозою позбавлення ефіру. І знову – через штучні перепони, які спричиняють деякі з вас, народні обранці, особисто: вочевидь, під чиїмось пильним керівництвом.

Незалежній медіа-профспілці України стало відомо, що деякі депутати мають намір ініціювати звернення від цілої Чернівецької облради до Національної ради з питань радіомовлення і телебачення про позбавлення ТВА ліцензії.

Голова Комітету Юрій Луканов від імені Незалежної медіа-профспілки України, яка входить до Міжнародної федерації журналістів, звертається: «Закликаю вас не ухвалювати таких рішень. Хочу наголосити, що такий крок – безпосередньо спрямований на позбавлення мешканців регіону телеканалу, який надає незалежну інформацію. Такі дії тим більш дивні у час, коли Україна готується підписати угоду з ЄС. Відомо, що в демократичних країнах питання свободи слова завжди привертають до себе особливу увагу, і тому я не сумніваюся: такі дії призведуть до міжнародного непорозуміння».

НМПУ застерігає: оскільки на каналі працюють і члени нашої організації, то медіа-профспілка буде захищати їх всіма доступними законними методами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини