Чернівецькі танцюристи здобули перше місце на фестивалі в Італії

20.09.2013

Вихованці Чернівецького клубу спортивного танцю «Промінь» Центрального Палацу культури Чернівців вибороли 1-ше місце на Міжнародному фестивалі «Орфей в Італії», що відбувся в італійському містечку Лідо-ді-Єзоло.

VI міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Орфей в Італії» зібрав мистецькі колективи та сольних виконавців з більш ніж 20-ти країн світу у мальовничому містечку, яке є частиною Венеціанської лагуни Адріатичного моря. Лідо–ді-Єзоло вважають найпопулярнішим курортом італійської Рів’єри. Цього року фестиваль проходив під патронатом Віце-президента Республіки Болгарія Маргарити Попової. А організаторами фестивалю виступили Арт-центр «Карнолски» (Болгарія), Міжнародна академія мистецтв «Європа» та муніципалітет міста Лідо-ді-Єзоло (Італія).

Чернівецьким танцюристам, які до речі, були єдиними представниками нашої держави на цьому фестивалі, було доручено вельми відповідальну місію – нести прапори держав-учасниць конкурсу. А далі впродовж двох днів відбувались відбіркові тури, де усі учасники мали можливість продемонструвати свою творчість та представити культуру, мистецтво і традиції своєї країни. У перервах між виступами діти мали можливість поніжитись на сонячних пляжах Лідо-ді-Єзело та попірнати у хвилі Адріатичного моря. Усі учасники фестивалю відвідали Венецію – столицю італійського регіону Венето і взяли участь у богослужінні, котре відбулося у соборі Святого Марка.
До речі, це вже другий візит «Променя» до Італії. У 2009 році на цьому ж фестивалі чернівецькі танцюристи стали володарями найвищої нагороди – «Гран-прі». Цьогоріч рішенням журі конкурсу ансамбль «Промінь» удостоєний нагороди за 1-ше місце серед танцювальних колективів. Гран-прі ж фестивалю отримав танцювальний колектив «Калина» з Польщі.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини