Про що домовлялися затяті фронтовики Бурбаки із провладним депутатом міськради Ніконовим?

04.09.2013

Коли на горизонті з’являється спільний інтерес, то партійні прапори відходять далеко на другий план, а на перший виступає фінансова складова…

Минулої суботи   народний депутат від опозиції Максим Бурбак і його брат зустрілися із директором Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин і депутатом міської ради від Партії Регіонів Володимиром Ніконовим в українській ресторації «Чичері». Святкових приводів ніби-то не було.

Логічно припустити, що обговорювали питання передачі «Калинівському ринку» 5-ти гектарів землі, які ще донедавна належали ринку «Добробут». Ринок цей, як відомо, контролює родина Бурбаків, і за будь-яку ціну намагається зберегти цю землю за собою. Хто як не головний спеціаліст по землі у місті може підказати, як це зробити? Нагадаємо, рішенням суду купівлю цієї ділянки землі ринком “Добробут” у міської громади визнано незаконною. І ця земля нині належить міській громаді.

Можна поміркувати про інтерес Ніконова. Кажуть, Максим Бурбак завжди був щедрим на обіцянки. Ціною питання в такій делікатній справі може виявитися і солідний рахунок у Кіпрському банку, і жирна посада після можливого приходу фронтовиків до влади.  Про це можна здогадуватися. Втім, цікаво, що головний політичний чинник у нас – не інтереси виборців і громади,  не ідеологія, як запевняють депутати, а… гроші.

Підтвердженням цих… припущень…  може бути те, що Володимир Ніконов єдиний(!) з фракції Партії Регіонів, хто проігнорував минулу сесію, і по питанню згаданої ділянки, звісно, не голосував. Логіка подій відстежується.  Фракція регіоналів, як відомо, дотримується  чіткої дисципліни.  І як відреагують на вчинок Ніконова – передбачити можна. Принаймні, ще не отримавши ресторанні обіцянки Бурбаків, пан Ніконов ризикує втратити свої позиції у партії.

Віднестися  спокійно до очевидних неприємних наслідків своїх кроків Володимир Ніконов може лише у тому випадку, якщо на наступні вибори вирішив йти під іншими партійними прапорами.  Але, кажуть, що Ніконов працює на два фронти давно.

Ні для кого не секрет, що розподіл земельних ділянок у місті не завжди відбувається прозоро, і у чиїхось кишенях осідають чималі відкати. Цікаво, що опозиціонери, які активно критикують кожен рух влади, ніколи  про департамент Ніконова   жодним словом не обмовилися.  Такою вибірковістю “тут бачу- тут не бачу” наша опозиція страждає не менше влади. Хоча чому страждають?  Вони цим насолоджуються.

Чи не привід задуматися???

Андрій СТРУМ

Коментарі
  • Рідне Місто – Продана, хоче вибити впливових регоналів з ніг, щоб не було конкуренції на виборах мера! Смішно, великі наперстночники, можуть виявитись великими невдахами)))

  • Раньше бурбаковцы говорили что РМ – партнеры регионалов, сейчас говорят, что конкуренты. Фронтовички, разберитесь !

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини