Чебан пропонує журналістам відправити його у відставку. Є спокуса

02.09.2013

  Начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор ЧЕБАН   на сьогоднішній селекторній прес-конференції, відповідаючи на  слушне питання: Куди дівається ліс?  Хто контролює його вирубку? – відповів:

– Я несу відповідальність за ліси. Якщо ви мені покажете, хоча б одне насадження, де зрубано й не посаджено, я завтра же напишу заяву на звільнення. У середу  я вас запрошую у прес-тур, ви показуєте місце де ви побачили вирубку, під’їжджаємо туди і ставимо крапки над «і». До речі, у 2013 році ми посадили 23 га лісу. Того, що мали посадити в наступному році. А відповідно до законодавства заліснення лісових зрубів проводиться протягом двох років. Хоча в нас такого ніде немає.

– Чи відомо вам, що у Берегометі із залізничної станції відправляють вагони з нечіпованим лісом?

Не забувайте, що ліс чіпується тільки на державних господарських підприємствах, які підпорядковані управлінню. А для лісу, який знаходиться в агропромисловому комплексі така процедура не проводиться, бо вони навіть не купили те обладнання. Так само національні парки не купили обладнання і тому не чіпують деревину, – пояснив Ігор Чебан.

Поцікавилися журналісти і подробицями нещодавньої контрабанди, коли цигарки перевозили в колодах дерев. Ігор Чебан сказав, що це питання до правоохоронців. А от чи є на теренах краю підприємство, яке б могло висвердлити такі «нори» в стовбурах , Ігор Дмитрович не знає. – В нашій області я не бачив такого обладнання, яким можна було висвердлити так рівномірно стовбури, -дипломатично сказав посадовець.

Але мало хто з присутніх йому повірив.

 А до середи у журналістів є час пригадати, де вони бачили незасаджені вирубки.

Альона ЧОРНА

 Від редакції: зауважимо, що критикуючи лісивників, Михайло Папієв якось не дуже ясно пояснює, якою ж має бути альтернатива. І які його рецепти вирішення проблеми.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини