Вищий адміністративний суд поставив крапку щодо законності будівництва на Гонти. Закон на стороні «Справи Кольпінга»

27.08.2013

Рік тому виник конфлікт між благодійною організацією  “Справа Кольпінга” , яка вела будівництво на вул. Гонти, 20  та мешканцями  прилеглих будинків .  Свою думку (негативну) мав з приводу цього будівництва і відділ охорони культурної спадщини міської ради.  Сьогодні організацією ” Справа Кольпігнга” було оприлюднено реліз:

“Громадська організація Регіональна Спілка «Справа Кольпінга» повідомляє про відновлення будівельних робіт офісного центру за адресою м. Чернівці вул. І. Гонти, 20.

Згідно з рішенням Вищого адміністративного суду України від 07 серпня 2013 р. (№ К/9991/57913/12) було задоволено касаційну скаргу РС «Справа Кольпінга» до начальника Відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради щодо визнання неправомірними та скасування приписів № 24/11 від 15 серпня 2011 року та № 27/11 від 30 серпня 2011 року. Рішення суду є у вільному доступі для громадськості у Єдиному реєстрі судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/32945723).

Також рішенням Вищого адміністративного суду України від 05 лютого 2013 року (№ К/9991/6651/12) було задоволено касаційну скаргу РС «Справа Кольпінга» до прокурора Першотравневого району м. Чернівці про визнання неправомірним та скасування припису прокурора від 02.09.2011р. № 19/2095. Із рішенням можна ознайомитися за цим посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29549102

Водночас зазначаємо, що єдиним органом, який надає дозвіл на будівництво та припиняє його дію є Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, яка у випадку з будівництвом по вул. Гонти, 20 у Чернівцях жодних заперечень щодо продовження будівництва не має. Таким чином, відновленням будівництва РС «Справа Кольпінга» реалізовує своє Конституційне право зводити будівлю на своїй приватній ділянці, володіючи всіма дозвільними документами на будівництво. 

Вищезазначені приписи були єдиною підставою для призупинення будівельних робіт майже на два роки. Регіональна Спілка «Справа Кольпінга» будучи законослухняною організацією призупинила будівельні роботи до винесення остаточного рішення суду. І ось нарешті, суд вищої інстанції підтвердив законність будівництва по вул. Гонти, 20, яке тривалий час було об’єктом маніпуляцій громадської думки в Чернівцях.

Досі офіційно організація не реагувала на неправдиву інформацію через небажання виправдовуватися за очевидні речі. Адже закон з самого початку був на стороні «Справи Кольпінга». Проте хочемо наголосити, що громадська організація є такою ж частиною громади міста зі своїми правами, зокрема із законним правом на приватну власність, і в обов’язки якої не входить ремонт квартир та будинків, які жителі прилеглих вулиць не мають можливості протягом багатьох років ремонтувати самостійно. 

Всупереч тому, що ініціативна група жителів прилеглих вулиць до вул. Гонти 20 неодноразово і безкарно розповсюджувала неправдиву інформацію про реальний стан справ з будівництвом офісного центру, Регіональна Спілка «Справа Кольпінга» зважаючи на думку громадськості, готова надати до оприлюднення будь-які документи чи-то пояснення щодо зазначеного вище будівництва”. 

Контактна особа – Савка Василь, Регіональний Секретар РС «Справа Кольпінга».   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини