Буковинські випускники знають українську мову гірше за донеччан

27.08.2013

 Як свідчать реOpyat_dvoykaзультати ЗНО з української мови (в розрізі районів) у 2013 році, з числа областей західної України, у більшості районів рівень знань вищий ніж 150 балів, за виключенням Чернівецької та Закарпатської областей, випускники яких знають державну мову гірше ніж їхні колеги з Донецької та Луганської областей. З числа обласних центрів західної України найгірше знають рідну мову у м.Чернівці, а найкраще у м.Львів. Жидачівський район став єдиним в Україні, де середньостатистичний рівень знань випускників у сільській місцевості досяг 160 балів.

Отримані дані дають змогу зробити висновок, що рівень знань з української мови та літератури при складанні ЗНО абітурієнтами найкращий серед західних областей, а найгірший на півдні країни. Також випускники у містах мають на багато кращі показники, ніж у сільській місцевості, і розташування області в даному випадку не має значення, наприклад рівень знань з української мови та літератури випускників м.Красний Луч Луганської області – 151.6 балів, вищий ніж у Тернопільському районі – 144.4 бали, а в м.Докучаєвськ Донецької області вищий ніж у Верховинському районі Івано-Франківської області, 156.6 проти 148.3 балів. Рівень грамотності українських випускників бажає кращого, хороший стан справ характерний лише для м.Львів, де його рівень в жодному з районів на становив менше показника 162 бали. Географія результатів розподілу показників знань абітурієнтів при складанні тестування з української мови та літератури, свідчить про відчутні проблеми з рівнем знань випускників у сільській місцевості, що стосується не окремих областей, а країни в цілому.

 Мінімальний середньостатистичний рівень знань абітурієнтів при складанні ЗНО з української мови та літератури зафіксований у Берегівському районі Закарпатської області – 125.9 балів, який сильно спустився по відношенню до 2 найгіршого показника, який належить Печенізькому району – 136.8, а максимальний – у м.Ржищів Київської області – 172.3.

повідомляє Іnfolight.org.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини