Михайло Папієв вважає, що Куцак та інші захистили свободу слова і хоче дивитися ТВА негайно. (Коментар Михайла Папієва щодо ситуації із заявою Куцака та ТВА)

13.08.2013

 

У понеділок під час брифінгу голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв на запитання Петра Кобевка про нагнітання конфлікту  між представниками ЗМІ та  заяви обласних депутатів щодо ТВА, зокрема відповів.

 Пряма мова: 

Не треба перекладати своє враження від заяви, коли в заяві цього немає. (йдеться про заяву депутатів обласної ради Куцака та ще 4 депутатів від ПР в облраді, де, зокрема депутати пишуть:

«Неспроможність каналу ТВА відновити мовлення, гучні політичні гасла та 15-денні ефірні мовчання, на наш погляд, є підготовкою зухвалої технічної операції: залишити Чернівецьку обласну державну телерадіокомпанію без ефірного мовлення та передавача. Про це нам також відомо з достовірних джерел на каналі ТВА, які бажають залишатись неназваними»).  

 

Продовження прямої мови Папієва:

В заяві абсолютна правда. Депутати обласної ради правильно зробили. Вони виступили на захист журналістів. На їх право, на вільне мовлення. Чомусь виходить так, що за вашими висновками, народні депутати мають право десантно захищати свої засоби масової інформації, або ЗМІ, які належать до їхніх колег. А чомусь інші не можуть захищати інші ЗМІ. Тут не потрібно подвійних стандартів. І я би закликав вас також не вдаватися до трансляції подвійних стандартів.

Нам треба однаково відноситись і до ЗМІ, які є незалежними і приватними,  до тих ЗМІ, які є незалежними і знаходяться в державній власності. Журналісти, вони всюди мають бути захищеними. І вони всюди мають відчувати невтручання з боку влади в їхню діяльність. Я як голова обласної державної адміністрації не дозволяв собі ніколи втручатися, або в діяльність ЗМІ, або давати якісь поради, чи втручатися в редакційну політику. Це не моя справа. Я готовий сприймати ваше журналістське середовище, таким яким воно є. Не залежно від своєї власної думки.

 Я занепокоєний, що телеканалом ТВА не ведеться вже довгий час мовлення. Як проінформували мене, тільки минулого тижня підготовлена технічна документація і подана на погодження. Я би дуже просив і звертаюся до власників телекомпанії ТВА прискорити підготовку технічної документації з тим щоби ТВА розпочав свої мовлення. Просив би, всі причетні до цього структури, оперативно надавати всю необхідну документацію і проводити погодження без цих зволікань. Я дуже хотів би, щоб телеканал ТВА якомога швидше розпочав свою роботу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи