Продовження буковинської історії про повернення майна, що було втрачене після 1940 року

06.08.2013

” Чернівці Таймс” вже писали про питання реституції у звязку із можливим (і бажаним) зближенням України та Євросоюзу. Вже була хвиля компенсацій  за втрачене після приходу радянської влади майно. Багато колишніх буковинців – громадян Ізраїлю, до речі, навіть стали також громадянами Румунії, щоб отримати  подібну компенсацію(і там і там дозволено подвійне громадянство). Українцям з цим складніше. Але ще один непоганий привід, для того, щоб мати громадянство Румунії.  Однак, процес повернення компенсації остаточно не завершився.

Буковинський ресурс CitizenJournal.info  повідомляє, що з  початком 2014 р. Румунія знов почне компенсувати своїм громадянам землі та майно, втрачені в результаті передачі територій Болгарії та Радянському Союзу. В тому числі мова йтиме й про колишніх власників квартир та маєтків у Чернівцях.
Колишні власники майна на території Північної Буковини, Герцаївського повіту, Бессарабії та Південної Добруджі почнуть з 1 січня 2014 р одержувати компенсацію від румунського уряду.
Рішення було прийнято офіційним Бухарестом після низки програних в Європейському суді справ з прав людини.
Уряд  Румунії  планував  завершити виплати у 2010 р., виплативши 165 190 000 румунських лей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи