На вулиці Хотинській збудують новий мікрорайон на 55 гектарів

03.08.2013

 На вулиці Хотинській у Чернівцях на місці колишнього цукрового заводу планують збудувати новий житловий мікрорайон на 10 тисяч людей. Ескізний проект забудови розглянули на архітектурно-містобудівній раді. Його автор – архітектор Львівського інституту “Містопроект” Наталія Сивенька. 

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua 

Новий мікрорайон займатиме площу понад 55 гектарів. Тут споруджуватимуть чотири-, семи- та дев’ятиповерхові будинки. Також плануються школа, два дитячі садки, майданчики у дворах і озеленення, готель, торговий центр, кафе-кондитерська, дерев’яна церква, спа-салон із фітнесом, ринок у національному стилі, наземні та багатоярусні парковки. У перспективі можливе будівництво аквапарку, великого спортивного комплексу та стадіону, музичного фонтану. За Генеральним планом розвитку міста в цьому районі передбачено ще один міст через річку Прут, який з’єднуватиме новий мікрорайон із протилежним берегом. 

Замовник-забудовник готовий розпочати роботи вже наступного року. 

Однак, як зазначили члени ради, проблема в тому, що цей район знаходиться в зоні затоплення. Скажімо, у 1969 році затопило територію цукрового заводу. Після цього спорудили дамбу на березі річки Прут. Однак фахівці повинні дослідити, в якому стані вона знаходиться і чи зможе захистити новий житловий мікрорайон від затоплення. Можливо, її доведеться трохи підняти. Деякі архітектори пропонували споруджувати багатоповерхівки на платформах або підвищеннях. 

Після бурхливого обговорення члени ради вирішили, що потрібно доробити ескіз проекту, врахувавши всі зауваження. Також, за пропозицією архітектора В’ячеслава Обнявка, оголосять бліц-конкурс на планувальну схему мікрорайону.

Джерело ” Молодий буковинець”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини