Любов Годнюк(гендиректор ОДТРК): неправдива та перекручена інформація, що заполонила Інтернет, порушує рівновагу в колективі, вносить нервозність і неспокій. Звернення

31.07.2013

 Для оприлюднення

   Начальнику УМВС України в Чернівецькій області Полковнику міліції Демидову О.М. відколективу Чернівецької обласної державної     телерадіокомпані

ЗАЯВА

 Шановний Олександре Миколайовичу!

 

23 липня 2013 року о 19 годині 23 хвилини на студії Чернівецького обласного державного телебачення, що на вулиці Братів Руснаків, 3, сталось задимлення приміщення, де розміщено обладнання, що належить Чернівецькій філії Концерну РРТ. Як стало відомо пізніше, задимлення трапилось через замикання електричних мереж. Завдяки злагодженим діям працівників облдержтелерадіокомпанії, які одразу ж вимкнули джерело живлення та викликали пожежну команду, поширення небезпеки вдалось уникнути. Дві пожежні команди прибули буквально через кілька хвилин, діяли оперативно і професійно – задимлення вдалось локалізувати. Мовлення телеканалу «Буковина» не переривалось.

Працівники телерадіокомпанії, які першими помітили ознаки пожежі, пережили справжній стрес. З усіх щілин зачинених дверей приміщення, де знаходиться устаткування Чернівецької філії Концерну РРТ, проривався дим, який заповнював коридори студії. Працівників Філії на місці не було, тож довелось самим відчиняти приміщення (зауважимо, що обладнання РРЛ працює в цілодобовому режимі без присутності обслуговуючого персоналу Філії, що становить загрозу для виникнення подібних непередбачуваних ситуацій). Невдовзі хмари чорного диму оповили усе навкруги. Дим буквально виїдав очі, люди вибігали з усіх апаратних, рятуючи своє життя і водночас майно телерадіокомпанії. Начальник зміни, інженери діяли за інструкцією. Злагоджено, спільно з пожежниками приборкували димову стихію.

Згодом на сайтах деяких видань з’явилась інформація, в якій керівництво та колектив Чернівецької ОДТРК звинувачуються у підпалі. На адресу телерадіокомпанії надійшла урядова телеграма від народного депутата України А.  Пишного, який звинувачує нас у «саботажі та бездіяльності», що, на його думку, начебто «стали причиною зволікання відновлення мовлення ТРК «ТВА».

Хочемо зазначити, що Чернівецька обласна державна телерадіокомпанія не має ніякого відношення до припинення мовлення цього телеканалу. Чому після надзвичайної події не вийшов у ефір телеканал «ТВА» – питання не до Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії. Слід підкреслити, що нам належить лише приміщення, а все обладнання у ньому є власністю Чернівецької філії Концерну РРТ, яке знаходиться на відповідальному зберіганні Чернівецької ОДТРК згідно з чинним законодавством. Не в нашій компетенції вирішувати питання забезпечення розповсюдження телевізійного сигналу приватної телерадіокомпанії.

Ми дійсно ділимо ефірний час з ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВА» на 34 аналоговому каналі, але ніколи не були конкурентами. Кожен з нас виготовляє свій ефірний продукт і має своїх прихильників серед телеглядачів. Як державний мовник ми вбачаємо свою мету в тому, щоб багатогранно і об’єктивно висвітлювати гострі соціально-економічні проблеми суспільства, відстоювати інтереси соціально незахищених верств населення, утверджувати рідну мову і культуру, формувати толерантність у суспільстві, пропагувати мир і злагоду в міжнаціональних стосунках. Тому нам дуже б не хотілось бути втягнутими у чиїсь корпоративні ігри.

Надзвичайна ситуація завдала колективу і моральних, і матеріальних збитків. Кімната площею 23,4 кв. метрів, де і зараз знаходиться обладнання Чернівецької філії Коцерну РРТ, потребує значного ремонту. Сума збитків нині оцінюють експерти. Неправдива та перекручена інформація, що заполонила Інтернет, порушує рівновагу в колективі, вносить нервозність і неспокій, негативно відбивається на творчій атмосфері. Сьогодні керівництво телеканалу «ТВА» звинувачує нас у «саботажі, рекеті і вседозволеності», при цьому оперуючи здогадками, власними емоціями та неперевіреними фактами. Колектив Чернівецької ОДТРК пройшов славний піввіковий шлях. Сьогодні телерадіокомпанія має високий імідж колективу високопрофесійного, творчого, який працює на людей і для людей.

Звертаємось до Вас, шановний Олександре Миколайовичу, з проханням провести об’єктивне розслідування обставин, що призвели до надзвичайної ситуації, встановити причини, знайти винних та притягнути їх до відповідальності, передбаченої чинним законодавством. 

26.07.2013 

Л.О. ГОДНЮК,

генеральний директор 

 Анонс. Шановні читачі, через кілька годин читайте на ” Чернівці таймс” інтерв’ю із Татою Кеплер( генеральним директором ТВА)        

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини