Для пацієнтів чернівецької психлікарні створили театр

19.07.2013

 Театр-студію створили на базі патопсихологічної лабораторії Чернівецької обласної психіатричної лікарні. Актори театру — пацієнти лікарні, а роль режисера виконує психолог. 

– Цей театр — антидепресивна терапія для наших пацієнтів, – розповіла завідувач психосоматичним відділенням денного стаціонару Чернівецької обласної психіатричної лікарні Анна ДОРОШЕНКО. – Граючи в театрі, пацієнти мають змогу більше спілкуватися між собою, вони відчувають свою потрібність у суспільстві. Це дуже важливо для наших пацієнтів.

Нині в театрі-студії при психіатричній лікарні грають всі бажаючі актори. Вони вже змогли виступити у виставі за мотивами твору Леоніда Філатова “Казка про Федота-стрільця”.

– Для гри в театрі обираємо новели, притчі, байки чи казки. Треба починати з чогось простішого, – розповіла психолог патопсихологічної лабораторії, яка функціонує при денному стаціонарі, Олена ФОМЕНКО. – Наші пацієнти обирають ролі для себе самі. Відігравши сценарій, опісля всі разом аналізуємо характери і вчинки героїв та події твору. Це дає змогу хворим побачити свої проблеми збоку і визначитись зі способом їх вирішення.

Психотерапевти кажуть, що бодай на якийсь час стати акторами їхнім пацієнтам дуже подобається. Вони з радістю відвідують заняття і навіть вчать тексти ролей напам’ять, хоча ніхто від них цього не вимагає. Для ролі в творі “Казка про Федота-стрільця” вони навіть самі пошили для себе костюми, — повідомляє “Молодий Буковинець”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи